Hvilke mobilabonnement har mest mobildata?

Gjennomsnittsforbruk av data ligger nå på rundt 3-4GB i måneden, men det er ikke alle er som gjennomsnittet og bare sitter å surfer på for eksempel VG et par ganger i døgnet. Hva med storforbrukeren?

Storforbrukeren trenger egne pakker

Storforbrukeren er gjerne noen som ser på nett-TV, Youtube, netflix eller lignende til og fra jobb eller skole, der de sitter på buss, tog eller annen kollektivtransport.

Det er muligheter for å finne flotte mobilpakker med mye data, til en god pris til denne kundegruppen også. De koster jo gjerne mer i måneden enn mobilabonnementer som har mindre data, men prisen man betaler per GB, er også lavere. Overforbruk er dyrt, så pass på å finne et abonnement som passer til ditt forbruksmønster.

Husk å sjekk hastigheten på abonnementet

En del av abonnementene opererer med makshastigheter på surfing og nedlasting, dette er fordi operatørene vil ha deg over på dyrere abonnementer med mer hastighet. Det er dog viktig å ta med i betraktningen at dette er teoretiske hastigheter, og det er ikke sikkert at du oppnår disse hastighetene. En annen sak, er at du ikke nødvendigvis merker hastighetsforskjellen heller, da f.eks 10Mbit kan holde til at nettsider laster raskt, videostrømmingen starter omtrent like fort m.m unntaket er om du streamer f.eks HD video, da kan høyere hastighet være veldig godt egnet, så du slipper for mye lasting, buffring osv.

Noen operatører tilbyr veldig høy fart som f.eks 300 Mbit/s som maksfart. Dette er neppe verdt det for de fleste, så vi vil heller anbefale å gå for et av de billigere abonnementene, der du kan slippe unna med å betale omtrent halvparten.

Vi håper dette gir deg litt mer innblikk i hva du skal gjøre i forbindelse med å finne et mobilabonnement med mye mobildata.

Vi anbefaler også at du tar en titt på artikkelen 5 gode råd for kjop av mobilabonnement her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *